O nama

Profil tvrtke

Eurocable Group d.o.o., Zagreb, osnovana je 1999. godine te je od svojih početaka do danas postala jedan od vodećih proizvođača niskonaponskih električnih vodova i kabela na tržištima Središnje i Istočne Europe.  Tvrtka posluje na lokaciji u Jakovlju.
Glavne odrednice proizvodnje su tehnološki napredna proizvodna oprema upravljana računalima visoke proizvodne brzine s kontrolom kvalitete tijekom proizvodnog procesa (in-line-control) te vertikalna integracija procesa kroz „in-house“ proizvodnju bakrene žice 8 mm iz katode i PVC granulata receptura razvijenih i prilagođenih vlastitoj tehnologiji proizvodnje.
U našoj tvornici proizvode se instalacijski vodovi i energetski kabeli namijenjeni za napone do 1 kV, koji se većinom koriste kod izgradnje stambenih i poslovnih zgrada, industrijskih postrojenja i prometne infrastrukture.

Izuzetnu pažnju posvećujemo brizi za okoliš putem smanjene upotrebe energije i reduciranja otpada optimizacijom svih proizvodnih procesa kao i recikliranjem do 95% ukupnog tehnološkog otpada na samoj lokaciji proizvodnje.

 

Poslovanje tvrtke usmjereno je na:

IZVOZNA TRŽIŠTA 95%
HRVATSKA 5%

Kako bi se pozicija stečena tijekom dvadesetogodišnjeg razvoja i rasta dodatno osnažila, svakodnevno postavljamo i slijedimo ciljeve temeljene na isporukama proizvoda i usluzi visoke kvalitete imajući na umu zaštitu života i okoline. Postavljanjem ciljeva kvalitete te stalnim praćenjima njihovih ostvarenja osiguravamo dosljedno provođenje politike kvalitete.
Proizvodnja se odvija na 20 proizvodnih linija smještenih u hali površine 10.000 m2 s dodatnim vanjskim manipulativno-skladišnim prostorom od 5.000 m2. Procesno je organizirana, gdje se na odvojenim linijama proizvode poluproizvodi koji se nadograđuju sve do gotovog proizvoda odnosno kabela. Sve proizvodne linije su nabavljene od renomiranih europskih proizvođača, s uključenom značajnom automatizacijom te kontrolom kvalitete, što smanjuje mogućnost ljudske pogreške.
Kapacitet tvornice je 30.000 t gotovih proizvoda godišnje, od čega je 15.000 t bakra i 1.500 t aluminija kao glavnih sirovina za izradu vodiča. Od izolacijskih materijala trošimo oko   8.000 t PVC granulata koji se proizvodi u nekoliko različitih izvedbi, prema zahtjevima kabelskih standarda.
Stremimo konstantnom ulaganju u proizvodne procese i naše zaposlenike, brinući se pritom za okoliš i zajednicu u kojoj poslujemo.