Novosti

 • ZAGREB, 10. travnja 2013. n4

  Dobri rezultati za Eurocable Group

  Tvrtka za proizvodnju električnih kabela Eurocable Group u 2012. godini ostvarila je značajan rast prodaje i prihoda uz istodobno smanjenje operativnih troškova u odnosu na godinu prije, što je rezultiralo pozitivnom bruto operativnom dobiti (EBITDA) u iznosu od 8,75 milijuna kuna, objavili su danas iz te tvrtke.

  Prihodi od prodaje Eurocable Group u prošloj su godini povećani za 14,7 posto u odnosu na 2011. i iznosili su 758,37 milijuna kuna.

  Eurocable Group, osnovanu 1999. godine, danas čine matična tvrtka Eurocable Group d.d. iz Zagreba te članice grupe Eurocable – Zagreb, Eurocable Group Handels – Beč i Eurocable – Beograd.

  Konsolidirani prihod od prodaje svih tih članica grupe u prošloj je godini povećan za 12,3 posto i iznosio je 789,04 milijuna kuna, dok je konsolidirana bruto operativna dobit (EBITDA) iznosila 8,5 milijuna kuna.

  Više >

 • Zagreb, 12. rujan 2012. news_01

  HEP i konzorcij Domaći proizvođači kabela potpisali Sporazum o isporuci energetskih kabela u vrijednosti od 287 milijuna kuna

  HEP d.d. i konzorcij Domaći proizvođači kabela d.o.o. potpisali su Sporazum o isporuci kabela u vrijednosti 287 milijuna kuna. Vodeće tvrtke segmenta proizvodnje kabela u Hrvatskoj, Elka i Eurocable d.o.o., zajedničkim su nastupom ponudili najbolje rješenje prema zahtjevima natječaja Hrvatske elektorprivrede, raspisanog sredinom srpnja.

 • ZAGREB, 04. travnja 2012. glen

  Eurocable Group potpisala ugovor s Glencoreom vrijedan 100 milijuna dolara

  Švicarska tvrtka Glencore isporučit će vodećem proizvođaču električnih vodova i kabela na tržištima središnje i jugoistočne Europe, tvrtki Eurocable Group, 13 tisuća tona bakrenih katoda temeljem ugovora potpisanog između dvije kompanije. Ukupna vrijednost ugovora je 100 milijuna američkih dolara.

 • ZAGREB, 17. svibnja 2012.

  Eurocable Group ojačao poslovanje imenovanjem novih članova Uprave i Nadzornog odbora; u prvom kvartalu bilježi rast ukupnih prihoda od 41,4%

  Vodeći proizvođač električnih vodova i kabela na tržištima središnje i jugoistočne Europe, Eurocable Group, ojačao je upravljanje tvrtkom imenovanjem novih članova Uprave i Nadzornog odbora. Na jučerašnjoj generalnoj skupštini tvrtke, Tomislav Rosandić imenovan je članom Uprave za računovodstvo, financije i upravljanje rizicima. Želimir Vukina imenovan je predsjednikom Nadzornog odbora, Tatjana Rukavina nova je članica ovog tijela, dok je Nevenka Cerovsky nova-stara članica. Tihana Jurčević imenovana je pomoćnicom predsjednika Uprave.

 • ZAGREB, 10. siječnja 2012. news_04

  Eurocable Group potpisala izvozne ugovore s vodećim njemačkim i austrijskim distributerima kabela

  Vodeći proizvođač električnih vodova i kabela na tržištima središnje i jugoistočne Europe, tvrtka Eurocable Group, potpisala je izvozne ugovora s velikim distributerima  kabela, austrijskom tvrtkom Meinhart Kabel i njemačkom Faber Kabel, vrijedne 70 milijuna eura. Uz već postojeće ugovore, riječ je o partnerstvima koji osiguravaju prodaju gotovo ukupnih godišnjih proizvodnih kapaciteta tvrtke te temeljem kojih su u 2012. predviđeni ukupni godišnji prihodi od milijardu kuna.

 • ZAGREB, 10. listopad 2011. news_05

  Eurocable Group među prvima u regiji pokrenuo proizvodnju bakrene žice, povećava kvalitetu usluge i snižava troškove poslovanja

  Vodeći proizvođač električnih vodova i kabela na tržištima središnje i jugoistočne Europe, tvrtka Eurocable Group, pokrenula je proizvodnju bakrene žice u nedavno otvorenom proizvodnom pogonu u općini Jakovlje. Tvrtka je među prvima u regiji investirala u ovaj vid proizvodnje te postala jedan od rijetkih europskih proizvođača kabela koji se bakrenom žicom snabdijevaju unutar kuće. Eurocable Group je time postigla veću kontrolu kvalitete proizvoda i vremena njegove isporuke, snižavanje troškova poslovanja te, ponajviše, upravljanje porijeklom robe i proizvodnje.

 • JAKOVLJE, 1. lipnja 2011 news_06

  Eurocabole Group pustio u pogon novu tvornicu u Jakovlju

  Nakon nešto više od godine dana izgradnje, Eurocable Group d.d., proizvođač električnih vodova i kabela sa sjedištem u Zagrebu, danas je pustio u rad svoju novu tvornicu u poslovnoj zoni u općini Jakovlje. Krajem 2008. godine je potpisom ugovora sa Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) iz Londona, Eurocable Group započeo je projekt proširenja proizvodnih kapaciteta ukupne vrijednosti 25 milijuna eura. EBRD je u ovome projektu sudjelovao kao partner i to dokapitalizacijom od 15,5 milijuna eura, čime je ušao u vlasničku strukturu, dok je preostalih 9,5 milijuna eura tvrtka osigurala iz vlastitih izvora.

Certifikati

logos2